ДИРОФИЛАРИОЗАТА – ТОЗИ ВСЕ ОЩЕ НЕПОЗНАТ КОШМАР

Комарите освен едни големи малки досадници са и доста опасни насекоми дори за любимците ни. Ето защо с настъпването на пролетта подсещаме всички наши приятели за две неща.

1) Тестове за Дирофилариоза през април месец

2) Редовна профилактика целогодишно.

Накратко за този ад – Дирофилариозата.

Дирофилариозата е опасно паразитно заболяване. Тези червеи се пренасят от комари и се настаняват в сърцето на животните. До съвсем скоро тази паразитоза беше изучавана в университетите като екзотично заболяване. Със зачестяването на пътуванията ни в топли страни, климатичните промени и други фактори, Дирофилариозата вече е печално позната и в България. София е сериозно застрашена и тестовете откриват все повече и повече заразени животни.

Живеейки в сърцето на животното, Дирофилариите го инвалидизират, то слабее, появяват се кашлица и задух, а в огромен процент от случаите протича безсимптомно и паразитът е случайна находка. Въпреки това не трябва да подценяваме заболяването, защото то е смъртоносно, а профилактиката не е сложна.

Ето защо препоръчваме – всяка пролет тестове за установяване или отхвърляне на наличието на паразита в кръвта и сърцето на Вашия любимец, след което редовна профилактика. Оптимално е тестването с трите теста търсещи възрастни форми, както и микрофиларии в кръвта на животното, защото нито един тест не предлага 100% сигурност.

Осъзнавайки сериозността на заболяването, подценяването му от стопаните, както и желанието ни пациентите ни да са максимално защитени, ветеринарна клиника “Добро хрумване!” обавява промоция на пълния пакет тестове за диагностика на Дирофилариоза, а именно Anigen Heartworm Ag бърз тест, тест Knott и директна микроскопия на капка кръв, с намаление от 30%, т.е вместо 50 лв цената на пълния скрийнинг (трите теста едновременно) на Вашето животно през месец април 2015 ще бъде 35 лв.

Заповядайте в Клиника “Добро хрумване!”, за да направим изследванията и да поговорим за най-удобната за Вас и същевременно ефективна профилактика на това така опасно заболяване.

8 thoughts on “ДИРОФИЛАРИОЗАТА – ТОЗИ ВСЕ ОЩЕ НЕПОЗНАТ КОШМАР

  1. Pingback: scooters in honolulu

  2. Pingback: สีทนไฟ

  3. Pingback: Phim hoat hinh

  4. Pingback: sex children 10

  5. Pingback: เทรดทอง

  6. Pingback: Ching Chong, Chinaman

  7. Pingback: ซอฟต์แวร์บริหารงานบริการทำความสะอาด

  8. Pingback: เช่ารถตู้พร้อมคนขับ

Comments are closed.