Миро в нов дует за кампанията „Вземи ме вкъщи“

Оригиналното партньорство на талантливия певец и ТВ-водещ е с 9-годишната котка Мария във фотосесия за осиновителската инициатива на фондация «Вземи ме вкъщи»

24 юни 2014, София

Дори и тези, които не знаят, че Миро е Мирослав Костадинов, без проблем разпознават един от най-успешните български изпълнители и автори на песни. Последното му амплоа на телевизионен водещ на романтичното предаване «Наистина любов» също се радва на голяма популярност. Миро е талантлив и всеотдаен и това неизбежно носи успех на всеки негов проект.

Но даже и за много от дългогодишните му почитатели, е непозната една неочаквана негова страна – тази на всеотдаен приятел на животните. Искрената му загриженост за беззащитните и бездомните кучета и котки не е само на думи. Певецът от години споделя дома си с пет кучета и два котарака. Кучешката банда тича безгрижно на двора, котараците също се радват на известна свобода. Добрата семейна традиция изисква всички да се събират за редовните хранения, а менюто им е подготвено и приготвено от самия Миро.

И ако грижите му на добър стопанин остават зад оградата на дома му, то искрената емоция и доверие от снимките му с красивата тигрова Мария за кампанията «Вземи ме вкъщи», със сигурност ще впечатлят хиляди хора.

Мария е специална котка – самостоятелна, интелигентна, възпитана и гальовна. Здрава, елегантна и пъргава, тя изглежда на половината на своите девет години. Мария е кастрирана, редовно обезпаразитявана и ваксинирана. Тя живее до хората, но си няма свой Човек. Мария има нужда от топлината и уюта на дом, от вниманието и грижите на любящ стопанин. Тя е любимец, с когото всеки би се гордял – смела и едновременно послушна, тя изобщо не се притеснява от пътуване с кола, посещения при ветеринар или други «страшни» приключения.

Малко са хората, които искат да осиновят по-възрастна котка или куче. Пухкавите бебета са трогателно нежни и грабват сърцето на всеки. Но познавачите знаят предимствата на осиновянето на отраснали животни – изградените навици, улегналия и спокоен нрав са по вкуса на домошарите, които оценяват хармонията и перфектното взаимно разбирателство. Да дадеш грижи и любов на такъв любимец е красив и ценен жест – често тези животни са загубили своите възрастни стопани, изхвърлени са от наследници от дома, в който са прекарали целия си живот и са напълно безпомощни и неспособни да оцелеят на улицата. Осиновяването буквално спасява живота им и им подарява щастливи години на споделена радост и разбирателство.

Подробна информация за кандидат-осиновителите на Мария или друга котка или куче, търсещо дом чрез кампанията «Вземи ме вкъщи», е поместена на сайта на инициативата на адрес www.VzemiMe.org

Снимките на Миро и Мария за кампанията „Вземи ме вкъщи“ вече са на рекламните съоръжения на JCDecaux.

За инициативата:
Кампанията „Вземи ме вкъщи“ стартира през есента на 2010 г. с мисията да промени нагласите към бездомните животни, да ги извади от анонимност и така им даде шанс да намерят добър и сигурен дом. До момента повече от 160 кучета и котки са намери стопани с помощта на инициативата, чрез нейния интернет сайт www.vzemime.org и страницата й във Фейсбук.

Кампанията се организира от фондация за защита на животните „Вземи ме вкъщи“ с дългогодишната подкрепа на агенцията за външна реклама JCDecaux и рекламна агенция Sphere design. Бъдещите домашни любимци се радват на безвъзмездните грижи на екипа на ветеринарни клиники „Добро хрумване“.
Медиен партньор на инициативата е безплатното издание Програмата.
Фотосесията на Миро и Мария е дело на фотографите Пламена Коева и Николай Абаджиев от ResizeStudio.
Новата визия на „Вземи ме вкъщи“ е реализирана благодарение на Schesir – гурме храни за котки и кучета.