Москва и нейният д-р Иванов са новите лица на осиновителската кампания „Вземи ме вкъщи“

petforalife

Тригодишното куче е намерено в тежко състояние до столичния Парк-хотел „Москва“ и е лекувано дълги месеци, преди да стане кандидат за нов дом

22 декември 2014, София

В самото навечерие на коледните празници, кампанията за осиновяване на домашни любимци представи своите нови лица. Инициативата е позната с рекламите си със „звездни“ приятели на животните, сред които Миро, Йосиф Сърчаджиев, Диляна Попова, Башар Рахал, Албена Павлова, Койна Русева и Асен Блатечки, в компанията на кучета и котки, търсещи дом.

За първи път на столичните билборди намират място човек и куче, които се познават много преди да застанат пред обективите на фотографите. Кучето са казва Москва, а човекът е нейн ветеринарен лекар – д-р Димитър Иванов.

Москва е намерена през есента на 2012 г. в храстите до Парк-хотел „Москва“ в Борисовата градина. Кучето явно е било изоставено, заради травма на задния крак, от която коляното е изкривено. Безименното тогава куче е шокираща гледка – със странна клатушкаща се походка, силно сплъстена дълга козина, болезнено недохранено и опаразитено. Още по-шокиращо е, че въпреки състоянието си и преживените неволи, животинката се радва на всеки жест на внимание, доверчива е и дори има желание да си играе.

Така Москва среща д-р Димитър Иванов и неговите колеги от ветеринарна клиника „Добро хрумване“. След дълъг период на изследвания, лечение, операции и възстановяване, днес – две години по-късно, Москва вече е готова да се настани в нов дом.

Ето какво разказва приемния й стопанин, при когото красивото куче живее вече повече от година: „Тя не е обикновено куче. В крака си има известно количество медицинска стомана, което вероятно ще задържи завинаги. Най-добрите й приятели не са други кучета, а ветеринарни лекари. Само на тях има безрезервно доверие. Харесва котки и деца, пази ги отговорно.

Иначе е най-обикновено куче. Доста се скубе, лакома е и й допадат глупави игри. Послушна е, има силен страх от изоставяне и се поддава лесно на възпитание.

За нея ще е идеален просторен дом – най-добре къща с двор – и компанията на друго куче. В момента дели апартамент с няколко котки.“

Подробна информация за кандидат-осиновителите на Москва или друга котка или куче, търсещо дом чрез кампанията «Вземи ме вкъщи», е поместена на сайта на инициативата на адрес www.VzemiMe.org

Снимките на д-р Иванов и Москва за кампанията „Вземи ме вкъщи“ вече са на рекламните съоръжения на JCDecaux.

Екипът на „Вземи ме вкъщи“ посвещава новата си фотосесия на светлата памет на Инди – харизматичния кучешки господар на дома, отворил гостоприемно врати за снимките.

————————————————
За инициативата:

Кампанията „Вземи ме вкъщи“ стартира през есента на 2010 г. с мисията да промени нагласите към бездомните животни, да ги извади от анонимност и така им даде шанс да намерят добър и сигурен дом. До момента повече от 200 кучета и котки са намерили стопани с помощта на инициативата, чрез нейния интернет сайт www.vzemime.org и страницата й във Фейсбук.

Кампанията се организира от фондация за защита на животните „Вземи ме вкъщи“ с дългогодишната подкрепа на агенцията за външна реклама JCDecaux и рекламна агенция Sphere design. Бъдещите домашни любимци се радват на безвъзмездните грижи на екипа на ветеринарни клиники „Добро хрумване“.

Медиен партньор на инициативата е безплатното издание Програмата.

Фотосесията на Москва и д-р Иванов е дело на фотографите Пламена Коева и Николай Абаджиев от ResizeStudio с помощта на гримьора Силвия Стойчева.

Новата визия на „Вземи ме вкъщи“ е реализирана благодарение на Rogz – най-забавната марка за домашни любимци на планетата Земя и наоколо!