Йосиф Сърчаджиев търси дом на куче и котарак с кампанията „Вземи ме вкъщи“

GotinKaramel

Легендарният актьор се снима в новата фотосесия на осиновителската инициатива, която вече трета година намира осиновители за бездомни животни

26 декември, София

В личната история на Йосиф Сърчаджиев винаги е имало животни – кучета и котки, змия и маймуна, коне. Днес част от ежедневието му са грижите за две миниатюрни кученца и безчет селски котки. Мечтата му е за голямо дворно куче, но осъзнатата отговорност и несекващите му професионални ангажименти отлагат сбъдването ѝ.

И докато работата му като режисьор и актьор все го „дърпа“ от любимото село към София, Йосиф реши да помогне на „Вземи ме вкъщи“ като се снима с две бездомни животни, които търсят любящи и всеотдайни стопани чрез осиновителската кампания.

Малко преди да падне първия сняг за тази зима, Йосиф се запозна с нови приятели – котарака Готин и кучето Карамел. Доверието и споделените симпатии възникнаха незабавно – енергичният Карамел се отпусна и успокои, а любвеобилният Готин се порадва на ласки и реши, че скута на Йосиф е най-доброто място за следобеден сън.

Вероятно и общата съдба сближи героите на фотосесията – и тримата познават отблизо трудностите, бездушието и жестокостта. Изоставеният Карамел е скитал сам месеци наред по улиците на столичен квартал, бит и напъждан от кучета и хора. Рижият чаровник Готин е жертва на травма с тежки поражения – счупен гръбнак и пълна неспособност да контролира задната част на тялото си – да усеща, да се движи и да контролира отделянето. Йосиф от години ежедневно превъзмогва и се учи да живее с последиците от преживяния тежък инсулт.

Сигурно е вярно, че житейските драми разкриват истинските черти на характера. След тежката болест, която победи, днес Йосиф Сърчаджиев е мъдър и спокоен, съпреживяващ и внимателен. Готин е почти напълно възстановен и все така трогателно любвеобилен и доверчив, а Карамел е още по-зажаднял за внимание и сигурност.

Трогателните кадри на Йосиф и бездомниците предизвикват разнообразни емоции – споделена нежност с едричкия мил Карамел, закачлива радост с глезения Готин. Екипът на „Вземи ме вкъщи“ е убеден, че никой няма да остане безразличен към искрената любов и взаимното обожание, намерили отражение в снимките. И че точно по време на светлите празници и в началото на новата година мнозина ще поискат да споделят дома и сърцето си с животно в беда.

Снимките на Йосиф Сърчаджиев за кампанията „Вземи ме вкъщи“ са на рекламните съоръжения на JCDecaux от 23 декември.

За инициативата:
Кампанията „Вземи ме вкъщи“ стартира през есента на 2010 г. с мисията да промени нагласите към бездомните животни, да ги извади от анонимност и така им даде шанс да намерят добър и сигурен дом. До момента повече от 60 кучета и котки са намери стопани с помощта на инициативата, чрез нейния интернет сайт www.vzemime.org и страницата й във Фейсбук.

Кампанията се организира с дългогодишната подкрепа на агенцията за външна реклама JCDecaux и рекламна агенция Sphere design. Бъдещите домашни любимци се радват на безвъзмездните грижи на екипа на ветеринарни клиники „Добро хрумване“.

Фотосесията на Йосиф Сърчаджиев за „Вземи ме вкъщи“ е дело на фотографите Пламена Коева и Николай Абаджиев от ResizeStudio с помощта на гримьорката Силвия Стойчева.